.: دل نوشته ها :.

.: دل نوشته ها :.

ترکیب و مخلوط تمام آنچه در توان برای ارائه داشته ام
.: دل نوشته ها :.

.: دل نوشته ها :.

ترکیب و مخلوط تمام آنچه در توان برای ارائه داشته ام

یک آیه قرآن بخوانیم؛ عاقبت اشاعه فحشا

یک آیه قرآن بخوانیم؛ عاقبت اشاعه فحشا


اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
«إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَن تَشِیعَ الْفَاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیَا وَالْآخِرَهِ وَاللَّهُ یَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ»
کسانى که دوست دارند که فحشا در میان آنان که ایمان آورده ‏اند، شیوع پیدا کند، براى آنان در دنیا و آخرت عذابى پر درد خواهد بود و خدا مى‏ داند و شما نمى‏ دانید.
**************
در تفسیر نمونه آمده است:
 
قابل توجه اینکه نمى گوید کسانى که اشاعه فحشاء دهند، بلکه مى گوید دوست دارند که چنین کارى را انجام دهند و این نهایت تاکید در این زمینه است.
به تعبیر دیگر مبادا تصور شود که این همه اصرار و تاکید به خاطر این بوده که همسر پیامبر (صلى اللّه علیه و آله و سلّم ) یا شخص دیگرى در پایه او، متهم شده است، بلکه در مورد هر کس و هر فرد با ایمان چنین برنامه اى پیش آید تمام آن تاکیدات و اصرارها در مورد او صادق است ، چرا که جنبه شخصى و خصوصى ندارد، هر چند ممکن است بر حسب موارد جنبه هاى دیگرى بر آن افزوده شود.
ضمنا باید توجه داشت که اشاعه فحشاء منحصر به این نیست که انسان تهمت و دروغ بى اساسى را در مورد زن و مرد با ایمانى نشر دهد، و آنها را به عمل منافى عفت متهم سازد، این یکى از مصادیق آن است ، اما منحصر به آن نیست ، این تعبیر مفهوم وسیعى دارد که هر گونه نشر فساد و اشاعه زشتیها و قبائح و کمک به توسعه آن را شامل مى شود.
البته کلمه «فاحشه » یا «فحشاء» در قرآن مجید غالبا در موارد انحرافات جنسى و آلودگیهاى ناموسى به کار رفته ، ولى از نظر مفهوم لغوى چنانکه راغب در «مفردات » گوید: «فحش » و «فحشاء» و «فاحشه » به معنى هر گونه رفتار و گفتارى است که زشتى آن بزرگ باشد، و در قرآن مجید نیز گاهى در همین معنى وسیع استعمال شده مانند و الذین یجتنبون کبائر الاثم و الفواحش : «کسانى که از گناهان بزرگ و از اعمال زشت و قبیح اجتناب مى کنند…» (سوره شورى آیه 37).
و به این ترتیب وسعت مفهوم آیه کاملا روشن مى شود.
اما اینکه مى گوید: آنها عذاب دردناکى در دنیا دارند ممکن است اشاره به حدود و تعزیرات شرعیه ، و عکس العملهاى اجتماعى ، و آثار شوم فردى آنها باشد که در همین دنیا دامنگیر مرتکبین این اعمال مى شود، علاوه بر این محرومیت آنها از حق شهادت ، و محکوم بودنشان به فسق و رسوائى نیز از آثار دنیوى آن است .
و اما عذاب دردناک آخرت دورى از رحمت خدا و خشم و غضب الهى و آتش دوزخ مى باشد.
و در پایان آیه مى فرماید: «و خدا مى داند و شما نمى دانید» (و الله یعلم و انتم لا تعلمون).
او از عواقب شوم و آثار مرگبار اشاعه فحشاء در دنیا و آخرت به خوبى آگاه است ، ولى شما از ابعاد مختلف این مساله آگاه نیستید.

لینک دانلود مقاله تحلیل فقهی مسأله اشاعه فحشا و تطبیق آن با فعالیت های رسانه ای - حجم 232 کیلوبایت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد